Standplass Ruhpolding

Ruhpolding

Antholz

Normandie 4-16 September

post img

Bli med på en spennende og innholdsrik tur til Frankrike 4-16 september 2019 med Normandiekysten som hovedmål. Vi besøker også spennende byer underveis som Maastricht, Verdun, Reims, Brugge og Papenburg mm.

Onsdag 4. september

Vi reiser hjemmefra om ettermiddag og tar Fjordline fra Tananger kl. 20.00 til Hirtshals med ankomst kl. 08.00 dagen etter.

Torsdag 5. september

I dag kjører vi til Soltau i Tyskland for overnatting. Lunsj og stopp underveis. Middag om kvelden. 587 km

Fredag 6. september

Vi forsetter turen til Maastricht. Byen ligge helt syd i Nederland og er en av Nederlands to eldste byer. Historisk har den tilhørt Frankrike, Belgia og fra 1815 Nederland. Fra nyere tid husker vi Maastricht traktaten fra 1992 da EF ble EU og felles valuta ble innført. Vi får 1,5 timers guida tur i byen før middag om kvelden. Lunsj og stopp underveis. 460 km

Lørdag 7. september

Så er oppholdet i Maastricht over. Vi kjører over grensen til Belgia og er snart i Frankrike. Vi tar en stopp i byen Verdun som er kjent for det største slaget under den 1 verdenskrig. Slaget ved Verdun varte fra februar 1916 til desember 1916 og førte ikke til noe for noen av de stridende partene. Det kostet 162 000 franske og 143 000 tyske soldater livet, mens nesten 500 000 ble såret.. Vi besøker minnesmerket for de falne soldatene. Vi kjører videre til Reims for overnatting og middag. 360 km.

Søndag 8. september

Vi starter dagen med en omvisning i Reims kjente katedral. Siden vi nå er i Champagne distriktet må vi innom en produsent for champagnesmaking og lett lunsj. Etter lunsj kjører vi til Normandie og byen Bayeux. 412 km. Her skal vi bo i 4 netter. Middag om kvelden. 410 km.

Mandag – onsdag 9 - 11 september

I Normandie vil vi ha et spennende 3 dagers program. Vi vil se og oppleve. Golden Beach hvor nazistene hadde sitt kanonbatteri med raderstasionen i Arromanches, D dag strendene fra 6 juni 1944, Tyske og Amerikanske gravplasser, museum Omaha beach mm. Vi tar også med andre interessante besøk i området: Østers farm, besøk hos Calvados, cider og juice produsent med prøvesmaking. Guida tur gjennom byen vi bor i med besøk på Bayeux Tapestry en 70 m lang tapet som viser erobringen av England i 1066. Fiskelandsbyen Port en Bassin, en koselig landsby som viser utfordringene med tidevannet. Den fungerte også som tankestasjon under D-Dagen. På det aller meste vi besøker disse 3 dagen i Normandie har vi med engelsk talende guide. Flere av stedene vi besøker står på UNESCOs verdens arv liste. Det blir lunsj og middag hver dag. Kun korte kjøre distanser disse dagene.

Torsdag 12. september

Da er oppholdet i Normandie slutt for denne gang. Vi starter turen nordover og vi har valgt Brugge som overnatting. Gamlebyen står på Unescos liste. Belgia er også kjent for sitt gode øl som vi får smaksprøver av. Lunsj og stopp underveis. Middag om kvelden. 490 km

Fredag 13. september

Vi kjører videre nordover gjennom Nederland og inn i nordvest i Tyskland. Der stopper vi i byen Papenburg for overnatting. Middag om kvelden. 460 km

Lørdag 14. september

Vi starter dagen med besøk på det kjente Meyerverftet som bygger cruiseskip et godt stykke fra kysten

Etter besøket på Meyerverftet kjører vi nord-østover i retning Hamburg til Rendsburg som ligger nord i Tyskland for overnatting. Stopp og lunsj undervegs. Middag om kvelden. 320 km.

Søndag 15. september

Etter frokost og i passe tid tar vi fatt på siste etappe. Etter 1 t kjøring tar vi en handlestopp på grensen.. Vi fortsetter gjennom Danmark til Hirtshals. Ferja har avgang kl. 20.00 med ankomst Tananger mandag 16 september kl. 06.30. Buffet om kvelden. 430 km. Frokost om bord på fergen 16 september er ikke inkludert i prisen.

REISEFAKTA

Varighet

• 13 dager

Pris

Kr. 20.450 for opphold i dobbeltrom/-utvendig lugar. Tillegg for enkeltrom kr. 3900. Andre lugartyper på forespørsel. Min. 30 deltakere.

Følgende er inkludert

• Helturistbuss fra Vigrestad buss med sjåfør Oddgeir Vigrestad

• 11 frokoster, 11 lunsjer, 12 middager

• Inngangspenger og guiding i henhold til program. Drikke til mat dekkes av hver enkelt.

Påmelding til

• Oddgeir Vigrestad, mobil 932 32 770, e-post post@vigrestad-buss.no

Påmeldingsfrist 1 april 2019, eller så snart som mulig. Ved påmelding faktureres et depositum på kr. 4000,-

Liste med påstigningssteder og klokkeslett kommer sammen med utsendelse av sluttfaktura.

Avbestilling (tilbakebetaling)

Etter 01.06.19, 50 % av beløpet refunderes.

Etter 01.08.19, ingen refusjon.

Europeisk helsetrygdkort og reiseforsikring medbringes.

Europeisk helsetrygdkort vil sikre deg behandling i EU og EØS tilsvarende landets helsetjenester for landets egne innbyggere. Reiseforsikring vil også kunne dekke forfall til turen som skyldes sykdom.

Pass. Det kreves pass på denne turen.

Det tar forbehold om endring i pris som følge av større endringer i valutakurs.

Turen er tilrettelagt av Lars Madland Reiser som også er medlem av Reisegarantifondet.